Департамент освіти та науки Одеської ОДА 10 січня дав роз’яснення щодо меню в шкільних їдальнях з 1 січня 2022 року.
Зокрема, на сайті освітянського відомства зазначається, що до нового меню у шкільних їдальнях входять понад 160 страв.
Зменшено кількість солі, цукру, жирів та субпродуктів, проте побільшає молочних продуктів, м’яса, риби, свіжих овочів і фруктів.
М’ясо птиці слід давати учням по дві порції м’яса на тиждень вагою залежно від віку дітей.
У шкільних їдальнях біля дві третини продуктів мають складати овочі, салати, злакові, фрукти та ягоди. Натомість не можна варити овочі для приготування салатів для наступного дня.
На картоплю, як окрему страву, вводиться обмеження - її можна пропонувати не більше двох разів на тиждень.
У шкільному меню гречка матиме перевагу над рисом.
Хлібобулочні вироби мають бути з високим вмістом клітковини з додаванням висівок.
М’ясні страви доведеться частіше комбінувати з овочевими гарнірами або салатами.
Сіль можна використовувати тільки йодовану і лише для приготування страв.
В меню школярів зась буде соусам та майонезам.
Забороняється продавати у шкільних буфетах солодкі хлібобулочні вироби, газовані та солодкі напої.