25 травня з ініціативи начальника Подільської районної державної адміністрації Михайла Лазаренка у селищі Саврань відбулась яскрава та видовищна подія – День відкритих дверей в Північному центрі професійної освіти.
Про це повідомила Подільська райдержадміністрація
Зазначається, що Центр об’єднаний із трьох професійних закладів Саврані, Балти, Кодими, є багатопрофільним, має потужну матеріально-технічну базу для здобуття та освоєння 18 професій за різним спрямуванням.
Нині у Північному центрі професійної освіти навчається понад 900 учнів за державним (регіональним) замовленням та за контрактною формою.
У навчальному закладі створені усі необхідні умови для якісного навчання та проживання молоді.
«Нам приємно презентувати наш найкращий заклад професійної освіти, наші здобутки, матеріально-технічну базу, наших викладачів. Ми цінуємо і любимо своїх студентів. Разом з директором закладу створюємо в Центрі атмосферу доброзичливості, взаємоповаги і підтримки», - зазначив на заході глава району.
Програма відкритих дверей була ретельно продумана та добре підготовлена.
Відвідувачі мали змогу ознайомитися з навчальним закладом, навчальними кабінетами загальноосвітніх дисциплін – кабінети географії, іноземної мови, комп’ютерний клас, кабінет психолога, методичний кабінет із переглядом відео-подорожі по професіям Північного центру професійної освіти.
Також відвідувачам була представлена Презентація участі навчального закладу в житті громади та популяризація туристичної концепції «Чотири сезони».
Всі охочі взяли участь у флешмобі малярного мистецтва орнаменту вишивки «Україна» та виконанні пісні «Червона калина», зробили загальне фото біля карти «Україно моя вишивана».
Гості також відвідали кафе - елемент навчально-практичного Центру громадського харчування навчального закладу, переглянули Майстер-клас з сервірування столу та випікання піци, якою потім і пригощали відвідувачів.
Крім того, було представлено сучасну міні-пекарню, що оснащена пекарськими шафами, тістомісами, міксерами тощо. Роботу пекарні можна відчути, як тільки ступаєш на територію навчального закладу – аромат свіжої випічки, здоби розходиться подвір’ям і манить зайти та скуштувати смаколики.
В ході Дня відкритих дверей, учасників було ознайомлено з роботою навчально практичного центру деревообробних технологій, проведено Майстер-клас по виготовленню на ЧПУ-станку виробів.
Слід зазначити, що колектив та учні центру з перших днів війни готували для захисників України м’ясні та рибні консерви, зварювали буржуйки, долучилися до збору коштів на придбання автомобіля тощо, що продовжують робити і тепер.
Територія закладу – це маленька туристична локація з лавандовим полем, штучною водоймою з фонтаном.